2020 FEBRUÁRI HÍREK

2020 FEBRUÁR 16.

Személyes Vállalkozói Mentorprogram

Ha ön női, vagy 35 év alatti fiatal vállalkozó, esetleg generációváltás előtt álló családi vállalkozásban érintett, és olyan kihívással küzd, amelyben segítséget adhat egy tapasztalt mentor, akkor jelentkezzen a SEED Alapítvány Személyes Vállalkozói Mentorprogramjába. A vállalkozás méretét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikró vállalkozások is jelentkezhetnek. A lényeg az elszántság, az elkötelezettség, a vízió. Fontos, hogy a vállalkozás már eljusson egy olyan szintre, ahol felmerül a kérdés: Hogyan tovább? Ennek a kérdésnek a megválaszolásához nyújt segítséget a program a mentorok segítségével. Jelentkezés a mentorprogram.seed.hu vagy a vallalkozztudatosan.hu oldalon, 2020. március 31-ig.

Ki lehet mentor?

A mentoroknak a következő objektív feltételeknek kell megfelelniük:
- minimum 5 éves vállalkozói tapasztalat,
- legalább 5 fős mikro-, kis- és középvállalkozás működtetésében szerzett jártasság,
- kiterjedt kapcsolati tőke.

Ki lehet mentorált?

A programnak három célcsoportja van.

Fiatal vállalkozók: a vállalkozás részjegyeinek legalább 51%-a 35 év alatti személy(ek) tulajdonában van, és az ügyvezető sem töltötte még be a 35. életévét; 35 évesnél fiatalabb egyéni vállalkozók.

Kell-e fizetni a programért a mentoráltnak?

A program ingyenes, a mentoráltaknak nem kell fizetniük a részvételért. Időt, energiát és figyelmet viszont kell áldozniuk a programra. Nagyon fontos, hogy aki jelentkezik, az elkötelezett legyen, és végig is csinálja a programot.

2020 FEBRUÁR 9.

Február 16-án éjfélig jelentkezhetnek a vállalkozónők az idén 10 éves Dobbantó Program 20. képzésére, amely a 30. születésnapját ünneplő SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány szakmai égisze alatt, a Budapest Bank anyagi támogatásával valósul meg. A 6x2 napos képzés során a vállalkozónők olyan ismereteket és kompetenciákat sajátítanak el, amelyek segítik őket vállalkozásuk sikeres működtetésében. A program egy új elemmel is bővül a jubileumi évben……….

Azt már régóta tudjuk, hogy egy vállalkozás sikeréhez önmagában még a legjobb ötlet is kevés. A siker egyik legfontosabb tényezője persze az, hogy a vállalkozó higgyen a saját ötletében, higgyen saját magában, hiszen csak így tudja meggyőzően, hitelesen képviselni a saját ügyét. Nagyon lényeges az is, hogy az ötlet mögött álljon egy üzleti terv, amelynek központi eleme az értékajánlat: miért jó az ügyfélnek az én szolgáltatásom, termékem. Legyen elképzelése vállalkozása marketing és kommunikációs folyamatairól, hiszen a vevőknek valahogyan, valahonnan tudomást kell szerezniük arról, mit kínálnak nekik. A vállalkozó(nő) legyen határozott, magabiztos és fókuszált a partnerekkel történő tárgyalásokon, bemutatkozó beszélgetéseken, prezentációkon. És akkor se essen kétségbe, ha a cége pénzügyeit kell áttekintenie, ha adózási vagy forrásteremtési kérdésekkel kell foglalkoznia. A Dobbantó képzés 12 napja alatt minden említett témába betekintést nyernek a résztvevők. Ráadásul nem úgy, hogy passzívan ülnek és jegyzetelnek, hanem aktívan dolgoznak, akár egyénileg, akár csoportosan: elkészítik/frissítik saját üzleti terveiket, amit a kurzus végén prezentálnak is a csoport többi tagja és a trénerek, szakértők előtt.

És ha már jubileumi képzés, akkor legyen benne egy kis újdonság is: a részt vevő vállalkozónőket már a kurzus idején is támogatja mentorként egy tapasztalt, elismert vállalkozónő, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból, azt követően pedig a Budapest Bank fiókvezetői mentorálják őket. Előbbi vállalkozói gyakorlatával, tapasztalatával tud segíteni, utóbbiak, önkéntes tevékenységük keretében, a vállalatfinanszírozási folyamatok, valamint a banki termékek és rendszerek megismertetésében fogják támogatni az érdeklődőket.

A képzés részvevők által fizetendő díja bruttó 40 000 forint, a további költségeket a program főtámogatója, a Budapest Bank fedezi.

A Dobbantó képzésre pályázni az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével lehet. Jelentkezési határidő: 2020. február 16., vasárnap, 23:59.

A Dobbantó tréning mellett ebben a félévben is lesz Business Model Canvas workshop, amelynek során mindenki személyre szabott gyakorlati tanácsokat kaphat vállalkozása üzleti tervezéséhez. A kurzus célja egy induló, vagy egy már meglévő vállalkozás üzleti modelljének közös átgondolása. A március 3-i workshopra szintén a lentebbi linken lehet jelentkezni, február 23-ig.

A jubileumi év új képzést is hozott. Egy vállalkozás számára ma már elengedhetetlen a digitális jelenlét, ezért a Dobbantó Program további újdonságaként négynapos digitáliskompetencia-fejlesztő képzés indul, amelyet egy háromórás egyéni szakértői tanácsadás is kiegészít. Az április 22-én induló képzésre hamarosan jelentkezhetnek az érdeklődők.

Ezen túlmenően rendszeres klubesemények (Dobbantó Klub) és egyéb találkozók is segítik a vállalkozónőket a legújabb piaci-szakmai trendek megismerésében, a kapcsolatépítésben. Ezeken a rendezvényeken korábbi dobbantósokkal is találkozhatnak.

Jelentkezem a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” tréningre.
Jelentkezem a Business Model Canvas workshopra

2020 FEBRUÁR 7.

A  CSAVE Közhasznú Alapítvány 2020 évre tervezett tevékenysége

Az Alapítvány alapítási tervei szerint fő tevékenysége az oktatás és a kultúra támogatása.

A fenti elképzelések eddigi eredményes megvalósításának folytatásaként ebben az évben is arra törekszünk, hogy   segítséget nyújtsunk kezdő, vagy nem elég gyakorlattal rendelkező családi vállalkozóknak.

Pontosabban fogalmazva, célunk a családi vállalkozások alapítóinak meglévő kompetenciáját, gyakorlati tudástranszferen keresztül átadni a családi vállalkozások új vezetői/tulajdonosi generációjának.

Terveink között kiemelt jelentőségűnek tekintjük a hasonló témával foglalkozó Szervezetekkel, és Alapítványokkal való szorosabb kapcsolatok kiépítését, azon cél érdekében, hogy minél szélesebb kőrnek tudjuk eljuttatni a szakmai munka segítéséhez szükséges elméleti tudásbázist.

Ilyenek például:
SEED  Kisvállalkozásfejlesztési Alapítvány,
TTKA  Tehetség és Tudás Központ Alapítvány
MGYOSZ Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége,
BGE  Budapesti Gazdasági Egyetem,
Webuni
CSAVE Családi Vállalkozások Országos Egyesülete

Tevékenységünket előadások, workshopok, rendezvények mellett, az internet lehetőségeinek kihasználásával szinte minden érdeklődő számára elérhetővé kívánjuk tenni.

A következőkben bemutatjuk elképzelésünk gyakorlatban megvalósítandó vázlatát.

Célunk egy olyan online platform fejlesztése, amely kisvállalati (családi vállalatok a mo.-i szervezetek 60 %-a) megoldásokat kínál, alapja – részben a Webuni által kínált online képzések, részben kifejezetten kis cégekre fejlesztett online tudásbázis. A CSAVE Alapítvány vállalja a projekt teljes összefogását, a tervezés, programoztatás, a Webuni-val és más online fórumokkal történő együttműködés kereteinek kitalálása, végső soron egy olyan kisvállalati tudásbázis létrehozása, amely az országban egyedülálló tudást ad, elérhető áron ( alapítványi hozzájárulás formájában), ill. a tudáshoz való hozzájutás kommunikációjának költségeit is elő kell teremtenünk.

A megvalósításhoz szükséges anyagi hátteret pályázati uton, és a téma iránt fogékony Szervezetek, Vállalkozások anyagi segítségével kívánjuk elérni.

2020 FEBRUÁR 6.

A CSVOE és  Alapítványa vendégeként   nagyszabású   rendezvény keretében ünnepélyes eseményre került sor. A SEED Alapítvány valamint a Tehetség és Tudásközpont Alapítvány által meghirdetett pályázat eredmény kihirdetésére történt meg.  A pályázat a generációváltás és a tudás átadás témakörével foglalkozott.

Akit a téma részletesebben érdekel, az elolvashatja, a CSVOE Közhasznú Alapítvány Honlapján a SEED Alapítvány címszó alatt.

2020 FEBRUÁR 3.

Tisztelt Egyesületi Tagok, Pártoló Tagok, Támogatók,

Mindennek előtt megköszönöm a múlt évben tanúsított nagyvonalú támogatásukat, úgy az 1% mint az egyéb támogatások vonatkozásában.

Az Alapítvány 2020-ban is folytatni kívánja a kezdő, és fiatal családi vállalkozók munkáját segítő tevékenységét.

Terveink között szerepel sok gazdasági tevékenységgel kapcsolatos (marketing, munkaügy, pénzügy, HR, stb.) elméleti tanácsadás, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek bevonásával.

Folytatni kívánjuk a generációváltással összefüggő előadásainkat, ahol részletesen kívánunk, foglalkozni, úgy az általános, mint a speciális helyzetek elemzésével. Ebben a témakőrben meghívunk, már sikeres generációváltó alapítókat, és ugyancsak számítunk fiatal „új” tulajdonosok tapasztalataira.

Tájékoztatásul, mellékletben megküldöm a 2020-as évre vonatkozó hivatalos Munkatervet.

Jelen levelemmel szeretnék ismételten anyagi támogatást, kérni az SZJA 1% vonatkozásában, valamint lehetőségeiknek megfelelő egyéb támogatásukat.
Pl. Ft támogatás, anyagi értékű egyéb támogatás, mint például, jelen támogatáskérő levél elhelyezése saját honlapon, Facebook-n, Instagramon, esetleg Hír- levélen stb.

További segítséget kérnék abba a vonatkozásban, hogy a Ti, (Önök) meglévő személyi kapcsolataitokon keresztül, felhíni a figyelmet Alapítványunk tevékenységére és támogatására.

2020 február 3.

Tisztelettel:

A Kuratórium nevében

dr. Berendi Péter
elnök

©2020 - CSVOE Közhasznú Alapítvány - 1013 Budapest, Lánchíd utca 7-9.