SEED alapítvány hírei

Lay Boglárka művelődésszervezőként végzett, sokáig könyvtárosként dolgozott, majd volt marketing asszisztens, piackutató és ügyfélszolgálati munkatárs.

Miután megszűnt a munkahelye hosszú időn keresztül próbálkozott visszakerülni a munkaerő-piaci vérkeringésbe, de sikertelenül. Ekkor gondolt egy nagyot, és vállalkozni kezdett.

Az idén két kategóriában is elnyerte az Év Anyavállalata címet.

Vállalkozásának továbbfejlesztése érdekében pedig jelentkezett a Személyes Vállalkozói Mentorprogramba.

KATTINTS és olvasd tovább Boglárka történetét! Megéri!

Kovács Tamás látszólag nehéz fába vágta a fejszéjét, amikor egy több mint másfél évtizede jól működő családi vállalkozásba kívülről jelentkezett vezetőnek csaknem tíz évvel ezelőtt.

Először gazdasági, majd vezérigazgató lett, a család egyik tagjától, a nagyobbik fiútól véve át az utóbbi a pozíciót.

Azért csak látszólag volt ez nehéz, mert az átadás-átvétel, az ilyenkor gyakori acsarkodás helyett, letisztult és egyértelmű körülmények között, korrektül zajlott le, és azt követően is ilyenek maradtak a viszonyok.

KATTINTS és olvasd tovább Tamás történetét!

Mindig is szeretett adni-venni Vargyas András, ebből a szenvedélyéből nőtt ki a kutyatáppal és a kutyatartáshoz kapcsolódó kiegészítőkkel kereskedő webáruház, illetve a 2019 januárjában bejegyzett Vargyas Petfood Kft.

Ezt a vállalkozást szeretné jól és okosan vezetni András, s azért jelentkezett mentoráltként a Személyes Vállalkozói Mentorprogramba − amely egyébként már a harmadik mentorprogramja −, hogy egy tapasztalt vállalkozótól ellesse a cégmenedzselés főbb fogásait. És persze minden egyebet, amit lehet.

KATTINTS és olvasd tovább András történetét! Megéri!

Patonai Ágnes már a főiskola elvégzése előtt is látott élő vállalkozót, hiszen az édesapjának jól működő, gyengeáramú megoldásokkal foglalkozó cége volt.

Mivel azonban őt a minőségirányítás nyűgözte le, a diploma megszerzése után úgy gondolta, olyan vállalatnál szeretne dolgozni, amelyik minőségirányítási rendszerek kialakításával, bevezetésével is foglalkozik.

Gyorsan ráébredt azonban arra, hogy az alkalmazotti létet nem neki találták ki, ezért egy-két próbálkozás után megalapította saját, azóta is sikeres cégét.

KATTINTS és olvasd tovább Ágnes történetét! Megéri!

Egy multinacionális vállalat jól fizető, biztonságos pozícióját adta fel két évvel a 2008-as válság után Sőrés Gabriella, hogy vállalkozóként valósítsa meg álmait.

Barátai közül többen is megpróbálták lebeszélni a váltásról, de férje és szülei támogatták a terveit.

2013-ban mentoráltként vett részt a SEED Alapítvány MENTOR-NET programjában, hogy vállalkozói önbizalmában megerősödve, új szakmai ismeretekkel felvértezve futtassa fel a cégét.

KATTINTS és olvasd tovább Gabriella történetét! Megéri!

Dinamikus, határozott, szociálisan érzékeny nő, igazi vállalkozó alkat, Tóth Andrea.
Három gyermeket nevel, számos vállalkozást igazgat, és immár a második mentorprogramban vesz részt mentorként.

Amikor arról kérdezem, hogyan tud, hogyan tudott megfelelni ennek a sokféle igénynek, követelménynek, feladatnak azt válaszolja: „Ha azt csinálhatom, amit szeretek, az nem energiát vesz el tőlem, hanem energiát ad.”

KATTINTS és olvasd tovább Andrea történetét! Megéri!

Édesapjától vette át a családi vállalkozás vezetését Molnár Anita körülbelül tíz évvel ezelőtt.

Két-három éve volt már ügyvezető, amikor jelentkezett egy, a SEED Alapítvány által menedzselt mentorprogramba. A
kkor mindenről szeretett volna tudást, ismeretet szerezni, ami hozzátartozik egy vállalkozás működéséhez, különösen az érdekelte, hogy a női vállalkozók hogyan menedzselik a cégüket.

Ma már tudja, hogy konkrét kérdésekre születnek érdemi válaszok.

KATTINTS és olvasd tovább Anita történetét! Megéri!

A semmiből épített kiterjedt és sikeres cégbirodalmat Novákné Gergely Vera, és nem csak egyszer.

Bármi történt is, ő mindig előre nézett, mindig volt a fejében egy B és egy C terv is. Nagyon megviselte, amikor 10 év együttműködés után az üzlettársa kisemmizte, de ebből az ütésből is fel tudott állni. Ehhez kellett a férje támogatása, aki 19 évvel ezelőtt három hónapra bezárta az építészirodáját, hogy segítsen neki tervei megvalósításában.

Ma a cég már túl van a generációváltáson, Vera pedig keresi az új kihívásokat.

KATTINTS és olvasd tovább Vera történetét! Megéri!

A kormány kkv-stratégiájának egyik alappilléreként hívta életre az Országos Vállalkozói Mentorprogramot. A 2020 végéig uniós támogatással, 3,3 milliárd forintból megvalósuló program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány szervezésében valósul meg.

A projektet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében mutatták be. A rendezvényt dr. Sziráki András, a megyei kamara elnöke nyitotta meg, röviden vázolva a megye folyamatosan növekvő gazdasági helyzetét. Szabó István alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket, beszédében kiemelte, hogy a kis- és középvállalkozásoknak megyénkben is óriási szerepe van a foglalkoztatásban.

A mentorprogramot dr. Surányi Róbert vezető programkoordinátor ismertette. A koordinátor kifejtette, egy mai átlagos hazai kkv-ra az a jellemző, hogy a munkavégzés és a hatékonyság a termelékenységgel összefüggésben alacsony, nemigen törekednek külpiacra, kevés innovációt alkalmaznak, nem élnek a források adta lehetőségekkel, egy relatíve jelentős részük pedig kényszervállalkozás.

Ezen szeretnének a projekt révén javítani, egy tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló mentorhálózat kialakításával. A támogatást nyújtó hálózat személyes mentorálást biztosít a célcsoportként megjelölt női vállalkozók, a fiatal vállalkozók és a generációváltás előtt álló cégek számára, továbbá szakmai mentorálást nyújt a külpiacra lépést tervező, illetve részesedésüket növelni szándékozó, valamint beszállítói vállalkozások számára. Emellett országosan és ingyenesen elérhetővé válnak a hatékonyság növelését szolgáló pénzügyi és vállalkozói szemléletformáló tartalmak.

Peterdi Edit megyei programkoordinátor ismertette, miként jelentkezhetnek a projektbe. Az összejövetelen a mentorálást vállaló megyei cégek is bemutatkoztak.

2019.09.21.

Ősszel folytatódnak a SEED Alapítvány és a Budapest Bank közös képzései

A Budapest Bank a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal együttműködve idén ősszel is meghirdeti a Dobbantó Program egyik legkeresettebb képzését, a Dobbantó tréning et, amely a vállalkozói kompetenciák fejlesztését célozza. A képzés elvégzésével a résztvevők az üzleti sikerek eléréséhez nélkülözhetetlen marketing, menedzsment, adózási, és forrásteremtési ismereteket szereznek.

A Budapest Bank a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal együttműködve idén ősszel is meghirdeti a Dobbantó Program egyik legkeresettebb képzését, a Dobbantó tréninget, amely a vállalkozói kompetenciák fejlesztését célozza.

A képzés elvégzésével a résztvevők az üzleti sikerek eléréséhez nélkülözhetetlen marketing, menedzsment, adózási, és forrásteremtési ismereteket szereznek, és szakemberek által véleményezett, kész üzleti tervekkel távoznak. A vállalkozó nők számára meghirdetett tréning 20 fős csoportban zajlik hat héten át, a képzés 12 napján összesen 90 órában. A költségek közel 90 százalékát a Budapest Bank vállalja át.

Az október 14-én induló tréningre az alábbi linken lehet jelentkezni.
Határidő: 2019. szeptember 25. 23:59
Jelentkezés a 2019. őszi Dobbantó tréningre

A többhetes tréning mellett újraindul a nagysikerű Quick IT képzés is, szintén a Dobbantó keretében. A kétszer félnapos kurzus az informatika világába enged betekintést, és a résztvevők olyan digitális megoldásokkal ismerkednek meg, amelyek segítik őket a vállalkozásuk működtetésében. Az elhangzottak segítséget nyújtanak a munkafolyamatok és a pénzügyek megtervezésében, lebonyolításában, ellenőrzésében, valamint az ügyfelekkel és az üzleti partnerekkel való kommunikációban, a vállalkozási folyamatok nyomon követésében és értékelésében. A QuickIT képzés igény- és szintfelmérés alapján kezdő és haladó csoporttal is elindul, október 1-én és 22-én.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 16.

1. oldal / 2
©2020 - CSVOE Közhasznú Alapítvány - 1013 Budapest, Lánchíd utca 7-9.