SEED alapítvány hírei

A semmiből épített kiterjedt és sikeres cégbirodalmat Novákné Gergely Vera, és nem csak egyszer.

Bármi történt is, ő mindig előre nézett, mindig volt a fejében egy B és egy C terv is. Nagyon megviselte, amikor 10 év együttműködés után az üzlettársa kisemmizte, de ebből az ütésből is fel tudott állni. Ehhez kellett a férje támogatása, aki 19 évvel ezelőtt három hónapra bezárta az építészirodáját, hogy segítsen neki tervei megvalósításában.

Ma a cég már túl van a generációváltáson, Vera pedig keresi az új kihívásokat. 

KATTINTS és olvasd tovább Vera történetét! Megéri!

 

A kormány kkv-stratégiájának egyik alappilléreként hívta életre az Országos Vállalkozói Mentorprogramot. A 2020 végéig uniós támogatással, 3,3 milliárd forintból megvalósuló program a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány szervezésében valósul meg.

A projektet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében mutatták be. A rendezvényt dr. Sziráki András, a megyei kamara elnöke nyitotta meg, röviden vázolva a megye folyamatosan növekvő gazdasági helyzetét. Szabó István alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket, beszédében kiemelte, hogy a kis- és középvállalkozásoknak megyénkben is óriási szerepe van a foglalkoztatásban.

A mentorprogramot dr. Surányi Róbert vezető programkoordinátor ismertette. A koordinátor kifejtette, egy mai átlagos hazai kkv-ra az a jellemző, hogy a munkavégzés és a hatékonyság a termelékenységgel összefüggésben alacsony, nemigen törekednek külpiacra, kevés innovációt alkalmaznak, nem élnek a források adta lehetőségekkel, egy relatíve jelentős részük pedig kényszervállalkozás.

Ezen szeretnének a projekt révén javítani, egy tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló mentorhálózat kialakításával. A támogatást nyújtó hálózat személyes mentorálást biztosít a célcsoportként megjelölt női vállalkozók, a fiatal vállalkozók és a generációváltás előtt álló cégek számára, továbbá szakmai mentorálást nyújt a külpiacra lépést tervező, illetve részesedésüket növelni szándékozó, valamint beszállítói vállalkozások számára. Emellett országosan és ingyenesen elérhetővé válnak a hatékonyság növelését szolgáló pénzügyi és vállalkozói szemléletformáló tartalmak.

 

Peterdi Edit megyei programkoordinátor ismertette, miként jelentkezhetnek a projektbe. Az összejövetelen a mentorálást vállaló megyei cégek is bemutatkoztak.

 

2019.09.21.

 

 

Ősszel folytatódnak a SEED Alapítvány és a Budapest Bank közös képzései

 

A Budapest Bank a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal együttműködve idén ősszel is meghirdeti a Dobbantó Program egyik legkeresettebb képzését, a Dobbantó tréning et, amely a vállalkozói kompetenciák fejlesztését célozza. A képzés elvégzésével a résztvevők az üzleti sikerek eléréséhez nélkülözhetetlen marketing, menedzsment, adózási, és forrásteremtési ismereteket szereznek.

 

A Budapest Bank a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal együttműködve idén ősszel is meghirdeti a Dobbantó Program egyik legkeresettebb képzését, a Dobbantó tréninget, amely a vállalkozói kompetenciák fejlesztését célozza.

 

 

A képzés elvégzésével a résztvevők az üzleti sikerek eléréséhez nélkülözhetetlen marketing, menedzsment, adózási, és forrásteremtési ismereteket szereznek, és szakemberek által véleményezett, kész üzleti tervekkel távoznak. A vállalkozó nők számára meghirdetett tréning 20 fős csoportban zajlik hat héten át, a képzés 12 napján összesen 90 órában. A költségek közel 90 százalékát a Budapest Bank vállalja át.

Az október 14-én induló tréningre az alábbi linken lehet jelentkezni.
Határidő: 2019. szeptember 25. 23:59
Jelentkezés a 2019. őszi Dobbantó tréningre
 

A többhetes tréning mellett újraindul a nagysikerű Quick IT képzés is, szintén a Dobbantó keretében. A kétszer félnapos kurzus az informatika világába enged betekintést, és a résztvevők olyan digitális megoldásokkal ismerkednek meg, amelyek segítik őket a vállalkozásuk működtetésében. Az elhangzottak segítséget nyújtanak a munkafolyamatok és a pénzügyek megtervezésében, lebonyolításában, ellenőrzésében, valamint az ügyfelekkel és az üzleti partnerekkel való kommunikációban, a vállalkozási folyamatok nyomon követésében és értékelésében. A QuickIT képzés igény- és szintfelmérés alapján kezdő és haladó csoporttal is elindul, október 1-én és 22-én.

 

 

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 16.

 

 

 

„Visszaadni abból, amit kaptam”

Július 2-3-án a mentorjelöltek meghallgatásával folyatódott a Személyes Vállalkozói Mentorprogram, az Országos Vállalkozói Mentorprogramnak a SEED Alapítvány által menedzselt alprojektje. Többségében nagyon elkötelezett, lelkes, tapasztalt vállalkozók jelentkeztek a programba, akik vagy azért szeretnének mentorok lenni, mert ők is sok segítséget kaptak a vállalkozói pályájuk során náluk... Read more

Támogatókat keres a SEED Alapítvány partnere, a CSVOE

A Családi Vállalkozások Országos Egyesülete (CSVOE) a SEED Alapítvány fontos partnere a generációváltás előtt álló családi vállalkozásokat is segítő Személyes Vállalkozói Mentorálás projektben, amely az Országos Vállalkozói Mentorprogram egyik alprogramja, illetve valamennyi olyan projektben, amelyben így vagy úgy családi vállalkozások is érintettek. A SEED Alapítvány vezetői úgy gondolják, hogy... Read more

Ötletgazdák, innovatív vállalkozók figyelmébe ajánljuk!

A vállalkozói inkubációs szolgáltatások megfelelő minőségű és a piaci igényekhez illeszkedő rendelkezésre állása a vállalkozásfejlesztés egyik alappillére. A közeljövőben indul útjára egy olyan virtuális inkubációs szolgáltatás, mely a Sciencer nevet viseli. A létrehozóinak, az RnD Strategy Kft. célja, hogy a szolgáltatás használói valóban megkapják, amit várnak. A KÉRDŐÍV kitöltésével Önnek is... Read more

 

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram toborzórendezvénye folytatódik, a következő állomás:

 

június 6-án, Székesfehérvár, 

helyszíne egy női vállalkozás által működtetett étterem: 

Dos Puertas Mexikói Étterem

Fő utca 11.

. A jelen meghívó három megye vállalkozóinak és vállalkozásfejlesztő szervezeteinek szól: Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom megye. 

A roadshow további állomásai és időpontjai:

·       Szeged, 2019. június 12. (Csongrád megye, Békés megye)

·       Salgótarján, 2019. június 17. (Nógrád megye, Heves megye)

·       Kecskemét, 2019. június 19. (Bács-Kiskun megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye)

 

A program célja a mikro, kis- és középvállalkozások hatékonyságának, versenyképességének növelése személyes mentorálás révén. A programban összesen 80 mentor és 200 mentorált vehet részt, melyből eddig a programba eddig 45 mentorjelölt és több mint 70 mentorált-jelölt jelentkezett. 

 

Lakatosné Lukács Zsuzsanna

ügyvezető igazgató

SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány

1024 Budapest

Rómer Flóris u. 22-24.
+36 (20) 474 7486
zsuzsanna.lukacs.lakatosne
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.seed.hu

 

Mielőtt kinyomtatná ezt az e-mailt, kérjük, gondoljon környezetére!
Before printing this e-mail, please consider environment protection!

ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTOR PROGRAM
Személyes vállalkozói mentorálás

TOBORZÓRENDEZVÉNY
Fókuszban a KKV szektor hatékonyságának növelése A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány toborzórendezvényt szervez, amelyre ezúton tisztelettel és szeretettel meghívjuk. Időpont: 2019. március 27., 14-16 óráig Helyszín: Garay Élménypince, Szekszárd, Garay tér 19. A rendezvényen megismerkedhet... MEGHÍVÓ ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTOR PROGRAM Személyes vállalkozói mentorálás TOBORZÓRENDEZVÉNY Fókuszban a KKV szektor hatékonyságának növelése A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány toborzórendezvényt szervez, amelyre ezúton tisztelettel és szeretettel meghívjuk. Időpont: 2019. március 27., 14-16 óráig Helyszín: Garay Élménypince, Szekszárd, Garay tér 19. A rendezvényen megismerkedhet...
Szekszárdon folytatódik a toborzás

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram február 6-i hivatalos indulását követően február 27-én került sor a SEED Alapítvány által menedzselt személyes vállalkozói mentorálás alprogram első toborzórendezvényére, Budapesten. Az informatív, jó hangulatú eseményen részt vevő vállalkozók többsége mentoráltként szeretne részt venni a programban, de akadt néhány mentorjelölt is a résztvevők között.
Az eseményen Billo Kármen, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztályának vezetője kifejtette, mennyire fontosnak tartja a magyar kormány a kkv-k fejlesztését, megerősítését, egyebek között olyan programokkal, mint a Személyes Vállalkozói Mentorprogram. Lakatosné Lukács Zsuzsanna, a SEED Alapítvány ügyvezető igazgatója  a mentorálásról, mint a kkv-k fejlesztésének egyik fontos eszközéről, valamint a SEED-nek a korábbi mentorprogramokban szerzett tapasztalatairól beszélt. Danics Ágnes, a SEED Alapítvány szakmai vezetője, a Személyes Vállalkozói Mentorprogram gazdája részletesen bemutatta a programot. Elmondta, hogy a programba 100 mentort és 200 mentoráltat várnak, ismertette azokat a kritériumokat, amelyeknek a mentoroknak, illetve a mentoráltaknak meg kell felelniük, majd bemutatta a regisztrációs felületet.
A programot záró kerekasztal-beszélgetésben részt vett a családi vállalkozása utódlását sikeresen megoldó vállalkozó, lévén, a generációváltó családi vállalkozások fontos célcsoportja a programnak, korábbi mentorprogramban mentoráltként bekapcsolódó női vállalkozó, illetve olyan hölgy vállalkozó, aki most gondolkodik azon, hogy szüksége lenne mentorra.
A személyes vállalkozói mentorálás alprogram következő toborzórendezvényét március 27-én 14 és 16 óra között Szekszárdon, a Garay Élménypincében tartják, amelyre Baranya, Tolna és Somogy megyei vállalkozókat várnak.
Március 12-ig összesen 27 vállalkozó jelentkezett mentornak, 45 vállalkozó pedig azt jelezte, hogy mentoráltként venne részt a programban.
A programba regisztrálni a mentorprogram.seed.hu, illetve a vallalkozztudatosan.hu oldalakon lehet.

További információ: Danics Ágnes szakmai vezető, SEED Alapítvány.
Mobil: +36306471977 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A Budapest Bank Dobbantó Programja a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal együttműködésben tavaly indította el a kétszer félnapos, a vállalkozók digitális ismereteit elmélyítő QuickIT képzést. A kurzus pozitív fogadtatásán felbuzdulva, idén tavasszal is meghirdetik a még teljesen kezdő és a digitalizációban már alapvető jártasságot szerzett, haladó vállalkozónőknek. Napjaink... Read more

©2020 - CSVOE Közhasznú Alapítvány - 1013 Budapest, Lánchíd utca 7-9.

Keresés